112/ 911/ 000
Door: kimmeester
Blijf op de hoogte en volg Kim
27 Januari 2012 | Australië, Melbourne
Wat heb ik verder nog gedaan? Zaterdag zijn we met zijn 4-en (Jack, Floris, Thamar en ik) in Chinatown gaan eten. We dachten dat het Chinees Nieuwjaar die avond zou zijn, maar bleek pas maandag te zijn.Evengoed lekker en gezellig gegeten. Daarna met Thamar naar de Moonlight cinema in the Royal Botanical Gardens. Erg tof, iedereen op kleedjes in het gras naar Mission Impossible kijkend, met daarachter de skyline van Melbourne! Hierna nog wezen stappen tot in de kleine uurtjes..
Zondag hadden we met Jasper en zijn vrouw en dochter afgesproken en zij hebben ons meegenomen naar een wijngaard met een prachtig uitzicht. Nog mooier dan ik in SA had gezien. Even wijnproeven en snacken, daarna naar de YARA rivier even poedelen en relaxen en daarna was ik 's avonds best wel brak.
Maandagochtend voor twee dagen vertrokken op een tour over de great ocean road, zonder Thamar. Zij gaat hem volgende week doen, maar dan uitgebreider. Het was een prachtige route en het dorpje waar ik gedropt ben voor mijn overnachting was echt een gehucht, maar ik heb mooi met de lokals tennis gekeken en bier?! gedronken. Verrassend hoe snel je je aanpast aan je omgeving ;-)
Dinsdag op de tweede dag van de tour werd er iemand onwel in de bus. De chauffeuse dacht zonnesteek, later bleek paniekaanval. In het begin gingen er mensen heen om te helpen, maar hij voelde zich niet beter dus na enige tijd ben ik me er ook mee gaan bemoeien (Trendelenburg, kalmeren, psychologisch praatje, etc) en zo hebben we 50 minuten op de ambu gewacht omdat we in de middle of nowhere waren. Daarna ben ik op verzoek van de beste man (Brazialiaan) nog meegereden met de ambu naar het ziekenhuis is een ander gehucht (Colak) en een paar uur later mocht hij daar met ontslag. We zijn toen met een taxi en trein weer terug naar Melbourne gereisd. Weer een interessante ervaring. Verder deze week nog naar het strand geweest, de Victoria market bezocht, lijkt op zwarte markt, maar 's avonds, met live muziek en draait iets meer om eten en drinken (he vervelend!) nog twee keer op stap geweest en gisteren was Australia Day; vol met activiteiten en biertjes drinken, no worries mate :-) Maar nu is het einde van mijn trip in Melbourne dan echt aangekomen. Vanavond vlieg ik naar Tasmanie, waar ik morgen opgehaald wordt door Pieter en Tania en dan ga ik het weekend bij hen doorbrengen. Vanaf maandag gaat het alleen reizen dan echt beginnen. Best een gek idee, vanaf het begin heb ik een klik gehad met Thamar en in de afgelopen twee weken hebben we een hoop lol gehad samen. Maar we hebben allebei heel andere plannen en ik wil toch ook ervaren om iets meer op mezelf aangewezen te zijn, dus ik ben benieuwd hoe ik daar volgende week over denk ;-)
Vanuit Nederland kwam er heel verdrietig nieuws en dat maakt mij nog meer bewust van hoe ontzettend gelukkig ik ben dat ik mijn dromen mag najagen. Voor iedereen die zich zorgen maakt: DON'T!
Zita hoe is het met je vader?
Suus hoe gaat het klussen in je huis? Sander zit in een gehucht en zei dat het niet de moeite was voor mij om naar hem toe te komen, jammer..
Willemijn G, weet je al iets meer?
Carlos en tante Liesbeth, alsnog gefeliciteerd, ik had jullie mob nr niet bij de hand op de dag zelf, maar heb aan jullie gedacht.
Taam, thanks voor je smsjes, erg tof!
Lies hoe was je verjaardag? Veel plezier van het weekend!
Nen en Jeanette, missen jullie me al ;-)
Hoop binnenkort foto's te kunnen plaatsen en weer iets van me te laten horen. Bedankt voor al jullie reacties.
Dikke kus
27 Januari 2012 - 06:51
Hoi Lieverd,:
Blij weer iets van je avontuur te lezen. Gelukkig gaat alles nog goed en geniet je lekker. Ik heb inmiddels Skype op mijn ipad maar moet even naar Wilfried om te vragen hoe het werkt. (ja ik wordt ouder). Ik hoop dat het alleen reizen je ook goed afgaat. Kijk goed uit en tot schrijfs.
Liefs mama
P.S. doe de hartelijke groeten aan Pieter en Tania -
27 Januari 2012 - 08:42
Hermien Roet:
Ja ja Kim. Ik lees het al, het is volop genieten daar D U.
Nu nog met meerdere personen en straks dus alleen. Dat is natuurlijk ook weer spannend, maar het gaat jou lukken om je dan ook te vermaken want er is zoveel te zien en te beleven. Heel veel plezier daarbij, en de groetjes. -
27 Januari 2012 - 09:21
Tante Liesbeth:
Fantastisch al die leuke berichten! Heb tijdens het tennissen nog goed gekeken tussen het publiek of ik je zag, haha. Wat een ervaring he! Ome Jan begint ook al, dat hij wil backpacken. Je weet maar nooit he. Jij gaat het redden, ook alleen. Geen twijfel. Ben heel erg benieuwd hoe Tasmanie is. Genieten maar!
Dikke kus van ons! -
27 Januari 2012 - 13:34
Hannelies:
Ha Kim, heerlijk om te lezen dat je zo geniet! En het leven viert. En je kent mij, altijd wel een reden voor een feestje ;). Gisteren natuurlijk fantastisch wakker geworden met zingende meisjes die nog blijer zijn voor mij dan ikzelf dat ik jarig ben, haha. En morgenavond drink ik er ook 1 op jou - alsof je er bij bent dan. Blijft genieten. LIEFS -
29 Januari 2012 - 11:05
Jeannette:
Fijn dat alles zo lekker gaat en je lekker kunt genieten van alles en iedereen! Houden zo! Pas goed op jezelf, wij zullen aan je blijven denken!
Veel liefs en een dikke knuffel van ons allemaal!