Tasmanië - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Kim Meester - WaarBenJij.nu Tasmanië - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Kim Meester - WaarBenJij.nu

Tasmanië

Door: kimmeester

Blijf op de hoogte en volg Kim

07 Februari 2012 | Australië, Brisbane

Lieverds,
meer dan een week is er alweer verstreken. Leuk hoe jullie allemaal laten weten te wachten op een nieuw bericht, hier komt ie dan:
Vrijdag 27 januari ben ik naar Tasmanië gevlogen en zaterdag met de bus de kant van Pieter en Tania opgegaan. Met hen heb ik een nachtje bij Tania haar ouders geslapen, waar ook haar broer en zus waren met de kids. We hebben lekker gekletst, gegeten en 's avonds mocht ik op een quad rijden door de velden rond het huis op zoek naar Walibi's en possums! We hebben heel wat walibi's voorbij zien springen, heel tof! Zondagochtend hebben Pieter en Adam, de broer van Tania, mij en een stel buren meegenomen op wandeltocht naar de Juliusriver, een prachtig stuk natuur waar geen enkele toerist komt, bomen over, grotten in.. 's middags naar Burnie, waar Tania en Pieter wonen en na het avondeten heeft de zus van Tania mij mee naar huis genomen. Bij haar heb ik twee dagen geslapen en zij en haar man hebben mij meegenomen snorkelen, naar een wildlife park waar we loslopende kangaroos konden aaien en voeren, nog een stukje regenwoud bewandeld, een varken bier laten drinken en op dag twee zijn we naar Colesbay geweest, hier kon je ook een mooi stuk wandelen en Wineglassbay zien van bovenaf. Heel gaaf hoe Tania's hele familie mij zo warm welkom geheten heeft. De volgende dag heb ik de bus naar Hobart gepakt waar ik ook twee fijne dagen gehad heb. Ik heb in het Mona museum (toeristenatraktie nr 1 in Tasmanië) 2 mannen en een jongen ontmoet waarmee ik heb geluncht en toen ik 's avonds naar een bioscoop zocht met een Duits meisje wat ik op de bus had ontmoet, zag ik de mannen weer in een restaurant zitten met de rest van hun gezin. We werden uitgenodigd om verjaardagstaart mee te eten en ik heb er een logeeradres incl. tourguide aan overgehouden als ik nog een overstap maak in Hong Kong want daar hebben de lieverds een huis..! Niet gek voor een dag werk ;-) Zoals gezegd daarna nog met Sarah naar Young Adult geweest, hilarische film.
Vrijdag was de week alweer om en tijd om naar Brisbane te vliegen. Het was de bedoeling om maar een nachtje in Brisbane te blijven en zaterdag door te vliegen naar NZ. Dus heb ik vrijdagavond alleen een beetje de stad verkend en uren in een park aan de rivier gezeten (zie skyline foto op FB), maar toen ik zaterdag op de luchthaven aankwam bleek dat mijn vlucht zondag pas gepland stond. De chinese mevrouw sprak toch niet zo goed engels als ze wel dacht..
Dus ik weer terug naar mijn hostel en de dag goed gevuld met een bezoek aan de art gallery, bib en het kunstmatige strand. Heerlijk. 's Avonds ben ik gaan eten in de pub die aan het hostel vast zat en daar kwamen twee meiden langsgelopen uit de groep waarmee ik dit avontuur begonnen ben. Zij zouden later ook naar dezelfde pub terug komen, maar tegen de tijd dat ze er waren, was ik al uitgenodigd door 3 Schotten in hun gezelligheid en daarna door 2 Australiërs en daarna en daarna en daarna, uiteindelijk heb ik ze helemaal niet meer gesproken. Toen ik om 3 uur naar huis ging was ik heel wat contacten rijker en had ik een bar gezellige avond gehad, 'in mijn eentje' haha.
Zondag ging dan eindelijk mijn vliegtuig naar NZ.
TBC

Ik heb natuurlijk ook weer een nieuw telefoonnummer 0064 21 0394843

• 07 Februari 2012 - 09:13

Hermien Roet:

Zo zo Kim, wat een belevenissen allemaal. Heel leuk om te lezen, maar voor jou natuurlijk veel leuker om mee te maken!
    Ik hoop dat je nog veel meer mee gaat maken en ons daarvan natuurlijk van op de hoogte blijft houden. Het is hier prachtig winterweer en er wordt heel voorzichtig over een elfstedentocht gesproken. De rayonhoofden zijn al één keer bij elkaar geweest, dus wie weet... Al zal het wel een beetje snel gebeuren moeten want in/na het weekend wordt dooi verwacht, best spannend dus. Je hoort het wel als het gebeuren gaat denk ik zomaar. Kim nog heel veel plezier, geniet ervan en de groetjes. Ik kijk alweer uit naar je volgende verslag, dus heeel veeeeeeel beleven gaan, hahaha.... doe je best! Doei doei!

• 07 Februari 2012 - 09:48

Fleur Van Den Hoek:

Jeetje wat doe je dat allemaal geweldig!!!!! Je rolt van het ene in het andere avontuur. Hier heel koud maar wel heel mooi. Ben benieuwd wat je nu weer mee gaat maken.
    Heel veel plezier!!!!!

Groetjes Fleur

• 07 Februari 2012 - 10:07

Tamar:

Waaaaaaauw!!!!! Ongelooflijk Kim wat maak je wat mee!! Super de super!!!
    Gaaf om je verhaal weer te lezen en te horen dat je het zo naar je zin hebt!!

Lieverd dikke Kus en een knuffel terug van Veerle!! ;)

• 07 Februari 2012 - 10:33

Trudy:

Zelfs ik zit te wachten op t volgende verslag. Het leest als een boek. Jij beleeft wat wij allemaal willen beleven. Ik print alle verslagen uit voor oma, zodat zij ook alles kan volgen. Leef je uit Kim je leeft maar één keer. Groeten en veel liefs uit IJmuiden.

• 07 Februari 2012 - 11:01

Liesbeth:

Wat heerlijk allemaal! Fijn, als je dan ook nog zulke leuke mensen ontmoet. Wij gaan zelf binnenkort naar Aruba. Kreeg zo'n zin in vakantie door al je verhalen...
    Voorzichtig en blijf genieten!
    Liefs, tante Liesbeth

• 07 Februari 2012 - 13:00

Jeannette:

Je kan wel een boek gaat schrijven...wat maak je veel mooie momenten mee! Fijn dat alles zo lekker loopt en je het zo goed naar je zin hebt! We blijven aan je denken en wensen je veel gezelligheid toe en kijken natuurlijk weer met spanning uit naar je verslag!
    Liefs uit Wormer! En een dikke knuffel van ons allemaal!

• 08 Februari 2012 - 00:21

Marloes Kuin:

He Kim!

Leuk je verhalen te lezen, wij hebben beetje zelfde rondje Tasmanie gedaan :). Veel plezier in Nieuw Zeeland!

Groetjes, Marloes

• 10 Februari 2012 - 12:07

Sandra:

Hey Kim,

Wat leuk om te lezen hoe je het hebt gehad bij in Tasmanie, leuk om Pieter, Tania en de kleine te ontmoeten?
    Gaaf hoor!
    Nou veel plezier in NZ!

Kus

• 02 Oktober 2012 - 11:00

Arlette Bruggeman:

Hoi Kim,

Je kent me niet maar ik kwam op jouw website omdat ik aan het googlen was naar Nederlanders in Tasmanie. Ik ga volgende maand naar Tasmanie (Burnie/ Devonport) verhuizen voor onbepaalde tijd want mijn vriend heeft daar een baan in de mijnen gevonden (hij is geoloog) en ik ben op zoek naar andere Nederlanders (of andere mensen) die me kunnen vertellen hoe het is daar te wonen en werk te zoeken. En ik dacht, misschien heb jij of Tania en Pieter nog tips?

Als je dit bericht iets te direct vindt, dan vergeet het maar weer! Je kan me mailen op: arlette75@hotmail.com

groetjes,
    Arlette