Goodbye and Sawasdee! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Kim Meester - WaarBenJij.nu Goodbye and Sawasdee! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Kim Meester - WaarBenJij.nu

Goodbye and Sawasdee!

Door: kimmeester

Blijf op de hoogte en volg Kim

07 April 2012 | Thailand, Bangkok

Och och,

mijn laatste berichtje terwijl ik nog op reis ben, mijn laatste uren zijn ingegaan..
Na NZ ben ik een dag in Brisbane gebleven om vervolgens door te vliegen naar Alice Springs. Ik had beloten dat Uluru toch niet iets was wat ik kon missen op deze reis en het bleek zeer de moeite waard! Ik heb een drie daagse tour gedaan, wat inhield dat we met 21 mensen twee nachten in SWAGs onder de sterren hebben geslapen (inc. kampvuur en muizen) en overdag wandelingen maakten naar en rondom de grote gorges en canyon, met als klap op de vuurpijl natuurlijk Uluru (Ayers Rock). Deze omgeving was wat ik van Australie verwacht had, heet, oranje/ rood zand en rotsen. Al wist ik natuurlijk best dat het niet overal zo zou zijn, toch was ik blij om eindelijk een deel van Oz te zien waar het daadwerkelijk zo was.
Daarna moest de beslissing vallen; Cairns of Perth? Vooraf had ik besloten dat ik de Oostkust zou doen, dus Cairns. Maar nu bleek het zeer bewolkt en het had de afgelopen tijd veel geregent aan de oostkust. De weersverwachting was dat het niet veel beter zou worden en regen hebben we in NL ook genoeg. Een ticket naar Perth was net zo duur als naar Cairns en daar zou ik Lisa en Hannah (uit scandinavie, ontmoet in NZ) kunnen opzoeken terwijl de weersverwachting zon en 28 graden aangaf. Dus zondagavond na thuiskomst van Ayers Rock de knoop doorgehakt, het zou Perth worden. Maandagochtend om 10.00 zat ik in het vliegtuig en 's middags om 13.00 (lokale tijd) liep ik door het centrum van de stad. Inmiddels had ik in 10 dagen 3 verschillende timezones beleeft, maar daar merk je op de een of andere manier weinig van. De eerste nacht heb ik in een hostel geslapen en de 4 nachten daarna bij Lisa in huis. Zij huurt een mansion met 7 andere mensen, maar toch was het heel anders dan in een hostel, we hadden meer privacy en rust en een badkamer die we maar met ons drieen deelden. Met Lisa heb ik o.a. Rottnest Island bezocht, hier hebben we mountainbikes gehuurd en de hele dag een beetje rondgefietst en in de oceean gezwommen, he vervelend ;-) Met Hannah ben ik o.a. naar Freemantle geweest, een naastgelegen stadje wat je gezien moet hebben en vrijdagavond zijn we met zijn allen uitgeweest. Ik ben voor het eerst in mijn leven naar een gaybar geweest! Ha hilarisch! We hebben een hoop lol gehad, al was het niet eens zoveel anders dan een andere bar. Al met al ben ik heel blij met mijn keuze om naar Perth te gaan en ik zou het iedereen aanraden, ook als je er geen bekenden hebt. Zaterdag 31 maart vloog ik terug naar Sydney, om daar mijn laatste twee dagen Oz door te vieren. Nog een laatste keer naar Darling Harbour, heerlijk in de zon gezeten op het terras voor the Opera House, onder the Harbour Bridge gewandeld en tot in de kleine uurtjes naar een Irish pub. Een mooie afluiting.
Gek hoe snel de tijd is omgevlogen.

Thailand
Afgelopen dinsdag ben ik, na vlucht 12 en 13 tijdens deze reis, in Thailand aangekomen en ik had besloten om mijn laatste dagen in een hotel te verblijven. Geen mensen die je 's ochtends wakker maken met krakende plastic tasjes, geen gedeelde wc halverwege de gang, maar lekker privacy en uitslapen. En dat is heel goed bevallen. Ik had een hotel in Sukhumvit, zo'n 30 min. van Khoa San road, de bekendste straat in Bangkok waar alle toeristen zich bevinden. Elke dag neem ik de trein naar een ander stukje van Sukhumvit om daar te winkelen, eten, massages en pedicure te ondergaan, heerlijk. Een dag ben ik naar Khoa San road geweest, want dat kun je toch niet voorbij laten gaan, maar ik vond er niets aan, veel te veel toeristen. Gister ben ik naar een floating market geweest, dat was heel leuk. Toch weer anders dan in Vietnam, waar het veel meer op open water was. Hier waren het hele nauwe slootjes met heel veel bootjes tegelijk. Nog naar de Bridge over the river Kwai geweest en 's middags gingen we naar een Tiger Temple, waar je tijgers kon knuffelen en met ze op de foto etc. dit kon ik als vegetarier niet voor mezelf verantwoorden (omdat niet duidelijk is in hoeverre de tijgers worden gedrogeerd om ze mak te houden)dus heb ik (met twee anderen) buiten 1.5 uur gewacht tot de groep terug kwam. Nu zijn het mijn laatste uren, dus ik ga nog even een of twee tempels bezoeken en een laatste massage ondergaan :-) !!

Tot snel betekent nu echt weer tot snel!

Liefs Kim

• 07 April 2012 - 07:02

Francis:

Jeetje Kim, volgens mij heb je een top reis gehad. Goede terugreis en tot ziens he.x

• 07 April 2012 - 07:19

Snijdelaar - De Wit:

Wat is de tijd toch snel gegaan, en wat waren je verslagen heerlijk om te lezen. Nog eventjes en dan ben je weer terug in het kikkerlandje. We zijn blij dat je zo genoten hebt, maar zijn ook blij dat je weer lekker terug komt.
    Tot ziens!!!!! liefs van ons alle 5

• 07 April 2012 - 07:54

Peter Kok:

Hoi Kim,
    Fijn dat je zo genoten hebt en dat je het naar je zin hebt gehad.
    Ik wens je een hele goede terugreis.
    Ik zal je verhalen nog wel missen dieje allemaal schreef hoor, ik vond het ontzettend leuk om te lezen.

Groeten Peter

• 07 April 2012 - 08:38

Mama:

Oh wat geniet je lekker! Zoveel indrukken op gedaan en ervaringen rijker geworden. Het zal hier wel even wennen zijn. Nog een fijne dag en een veilige terugreis toegewenst.Tot morgen lieverd! Ik kan niet wachten. Xxxxxxx

• 07 April 2012 - 09:56

Jerney:

Tot snel!

• 07 April 2012 - 12:13

Melany:

Hey Kim,

Wat een mooie verhalen! Geniet van je laatste uurtjes en een goede reis terug.

Hoop je snel te spreken. Dikke kus

• 08 April 2012 - 10:25

Hermien Roet:

Wat hebben we genoten hè Kim?
    Jij van je reis en ik van je verslagen en foto's.
    Ik ben blij dat je zo genoten hebt en je een schat aan ervaringen en indrukken rijker bent.
    Dit neemt niemand je meer af !!!
    Je bent nu thuis als het goed is, en kan je nog een heel lang nagenieten van je geweldige trip.
    En dan..... begint het "gewone "leven weer, en als het goed is ga je daar ook weer van genieten. Welkom thuis en groetjes Hermien

• 14 April 2012 - 07:28

Thamar:

Hey kim!

Wat heb jij veel meegemaakt en gezien in de afgelopen periode! En nog naar Thailand geweest echt super! Je bent nu alweer in nl.. tijd gaat zo snel! Heb je een goede vlucht terug gehad? Ik ben nu in Alice springs, Uluru was idd heel bijzonder! Zo te lezen is Perth een leuke stad, ik ben heel benieuwd! Heb je nu nog wat vrije tijd om iedereen te zien voordat je weer aan het werk moet of? We keep in touch!

Liefs!