Privacy? Hygiëne? Overschat! - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Kim Meester - WaarBenJij.nu Privacy? Hygiëne? Overschat! - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Kim Meester - WaarBenJij.nu

Privacy? Hygiëne? Overschat!

Door: kimmeester

Blijf op de hoogte en volg Kim

18 Februari 2012 | Nieuw Zeeland, Wanaka

Hier is het nog steeds geweldig! Zoveel super gave dingen weer meegemaakt, deze keer komt er voor het normale verslag even een impressie van waar het backpackers bestaan uit bestaat, zodat jullie daar een beter beeld bij hebben.

De wasmachines zijn oud en wassen maar een half uurtje op een koude stand. Wat inhoudt dat je kleren viezer uit de wasmachine komen dat dat ze erin gaan.. En op dit moment heb ik ik geen schone kleren meer en ik kan pas morgen weer een was doen. Samen zullen we lekker ruiken..
Je boodschappen bewaar je in een gemeenschappelijke koelkast en je zet je naam op jouw boodschappen. Wat niet betekent dat niemand jouw eten of drinken nuttigt.
Je deelt een kamer met 3/5/7/.../15 anderen die je meestal niet kent. Heel vaak krijgen de meiden een kamer samen, maar je kunt ook net zo goed een gemixte kamer krijgen. Iedereen gaat op een andere tijd naar bed en staat op een andere tijd op. De douche en toiletruimten zijn voor dames gescheiden van de mannen. In een heleboel hostels kun je een fohn/stijltang/ dvd's/ huren. Er is bijna altijd een lounge/ tv kamer waar je films kunt kijken of spelletjes kunt spelen. En altijd een gezamenlijke keuken, waar je alles hebt om een normale maaltijd te koken (als niemand je boodschappen gejat heeft) en je moet je eigen afwas doen.
In Australie is het ontbijt heel vaak bij de prijs inbegrepen, in NZ heel vaak niet. Je betaalt voor het gebruik van internet ongeveer $4 per uur. Gelukkig is de NZ dollar maar 0.65 euro dus het is hier voordeliger dan in Oz.
Door het reizen met de magicbus kom je heel veel dezelfde mensen tegen. Waar ik een nachtje blijf, blijven andere misschien twee nachtjes en andersom dus na een paar dagen kom je elkaar dan weer tegen. Op deze bus reizen heel veel leuke mensen, dus dat komt goed uit. De chauffeur van de bus geeft je informatie over de plaatsen waar je onderweg langskomt en stopt bij toeristische hotspots. Soms een beetje teveel, dan begint het meer op een groepsreis te lijken. Maar tot nu toe bevalt dit goed.
Het meeste vervelende vind ik het gebrek aan schone kleren. Je went er stiekem wel een beetje aan, maar het is echt niet fijn..

Door het gebrek aan tijd even een korte impressie, sorry..
Ik doe mijn best om vandaag of morgen nog een overzicht van de afgelopen week te plaatsen.
Kus

Eva M, ontzettend bedankt voor de tip van NZ. Dit had ik niet willen missen! (Dat is geen sarcasme, na bovenstaande aanmerkingen ;-))
Willemijn G, kun je mij voorzien van een update!!!
Zita dank je wel voor je email, nog geen tijd gehad om te reageren, maar denk aan je hoor!
Iedereen die gaat skien veel plezier!
Broer en zus, dikke knuffel!

• 18 Februari 2012 - 07:19

Willemijn G!!:

Hai Kim,
    Klinkt goed!! Doe je wel samen met andere mensen koken/ eten? Hier alles ok. We hebben ons huis te koop gezet, dus dat is leuk spannend en zorgt voor de nodige afleiding. Verder nog geen nieuws. Enjoy!!
    liefs Willemijn

• 18 Februari 2012 - 08:36

Tante Liesbeth:

Heerlijk verslag weer. Dat wassen, dat zou wat voor mij zijn, haha. Een voordeel van weinig kleding: je hoeft niet na te denken over wat je aan zal doen. Lijkt me ook heel gezellig om toch af en toe eens een soort bekende te zien. Je wilt tenslotte wel eens een praatje maken, anders ga je in jezelf kletsen.. Openbaar vervoer is sowieso heel leuk he.
    Ondertussen is het hier miezerig weer geworden. Ik moet vaak aan je denken. Wij gaan gelukkig ook gauw. Geniet maar weer lekker door!
    Dikke kus ook van ome Jan
    Liesbeth

• 18 Februari 2012 - 09:54

Peter Kok:

Hoi Kim,

Ik had verder nog niet gereageerd op je andere verslagen, maar ik heb ze allemaal gelezen.
    Jee wat gaaf allemaal en spannend zeg.
    Ik wil je bij deze alvast een hele leuke en geweldige verjaardag wensen.
    ik wacht met smart naar je volgende verslag.
    Groetjes x Peter

• 19 Februari 2012 - 07:27

Jeannette:

Lieve Kim...Fijn dat alles nog steeds zo goed gaat...houden zo! Hier beginnen we de dagen af te tellen en slaap ik nauwelijks door alle kriebels.Toch een bijzonder grote stap die nu wel hee dichtbij begint te komen.We hadden wat vervelende tegenslagen, maar alles gaat goed komen.Veel afspraken en zaken afronden, ook van het werk.Dat laatste is zeer vervelend en valt dan ook zwaar.Nee, we stappen niet rustig naar de 29e, maar goed..het gaat goed komen.Jij nog veel, heel veel moie momenten en blijf voorzichtig!
    Liefs uit Wormer, Jeannette X

• 19 Februari 2012 - 13:27

Mam:

Hoi Kim, zullen we snel weer een keer skypen? Ik mis je xxxxxxxxxxxxx

• 20 Februari 2012 - 17:20

Oma:

hallo Kim,

ik vind het heel leuk om alles van je te lezen. ik hoop dat je nog erg geniet en wens je alvast een hele fijne verjaardag. Bij jou is dat eerder dan bij ons. Een hele dikke kus van mij. veel groeten van oma

• 28 Februari 2012 - 18:31

Rina Boon:

Fijn dat je zo geniet, maar Nieuw zeeland is ook geweldig mooi. Wij hebben er ook een agrarische rondries gehad, een zeer interessant land, met veel verschillende natuur elementen.
    Geniet maar , want dit doe je maar eens in je leven zo;n verre reis.En kom weer heel thuis.groeten Rina en Co.