LMFAO - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Kim Meester - WaarBenJij.nu LMFAO - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Kim Meester - WaarBenJij.nu

LMFAO

Door: kimmeester

Blijf op de hoogte en volg Kim

22 Februari 2012 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Wow,
waar vorige week vol zat met uitdagende, sportieve activiteiten, hebben de afgelopen 4 dagen in het teken gestaan van mijn verjaardag. We zijn zaterdagavond in Wanaka begonnen met vieren en vannacht in Queenstown geëindigd. Lisa, Hannah en Karianne, waar ik al een tijd mee optrok zijn vanmorgen en gister weer doorgereisd naar de volgende bestemming, omdat zij komend weekend een vlucht naar Oz moeten halen. Omdat ze het toch met mij wilden vieren, hebben we de afgelopen dagen elke gelegenheid aangegrepen om iets in het teken van mijn verjaardag te doen! Aangezien ik alle tijd heb, blijf ik tot vrijdag in Queenstown, waar we sinds zondag zijn geweest. Dit is een stad, maar tegelijkertijd een dorp met de sfeer van skivakantie. In de winter komen mensen hier om te skiën en dat straalt het ook uit, het voelt gek dat hier geen sneeuw ligt :-)
Zoals gezegd zijn we de festiviteiten zaterdagavond begonnen in Wanaka, waar ik cupcakes kreeg als dessert en we hebben gefeest in een pub die aan ons hostel vast zat. (de partypicks staan om iemand ander's camera dus daar moeten jullie nog even op wachten) De Nederlanders waren daar goed vertegenwoordigd en er was zelf een groep jongens uit Schellinkhout, Wijdenes, Hoorn en Oostwoud..
Zondag beetje brak naar Queenstown gereisd, maar 's avonds daar weer een feestje gevierd. Er was een Indische jongen uit Engeland die bij ons op de kamer sliep en die paste meteen in ons plaatje. Dus met hem soort kroegentocht gehouden om Queenstown te verkennen en bij thuiskomst nog een uur in bed na liggen praten met zijn vieren :-)
Maandag was het om 08.00 tijd om te vertrekken naar de veelbelovende fjorden Milford Sound. Nou dat viel tegen, we hebben $ 140,00 betaald voor 4 uur in de bus heen (kon ik mooi even slapen), 1.5 uur op de boot langs de fjorden en 4 uur in de bus terug. De helft van de tijd dat we daar waren, regende het en waaide de wind behoorlijk en de fjorden zelf waren ook niet zo spectaculair als iedereen had verwacht. Wat een tegenvaller. Daar hadden we een grotere kater van dan van de drank. Maar goed, soort van Been there, Done that en we gaan weer verder. 's Avonds weer naar de bar, deze keer was het Hannah's laatste avond met ons, maar ben ik wel ietsjes eerder naar bed gegaan.
Dinsdagochtend heeft Lisa mij getrakteerd op een pre-birthday breakfast omdat zij er op de echte dag ook niet meer zou zijn. Daarna met haar, Karianne, Emil uit Denemarken en Art uit Amerika met de Gondel de bergen in gegaan en daar Luge gereden. Dat is met een soort van kart over een parcours met een zo'n groot mogelijke gang. Op de foto's komt het niet goed tot zijn recht, maar het was snel en heel tof. Hierna uiteten bij de Mexicaan en weer naar de kroeg, he wat vervelend..
Vanmorgen heb ik voor het eerst in een lange tijd uit kunnen slapen, wat een verademing! En heb ik een enorm rustige dag gehad, even met mama geskypt, foto's gestuurd, gepost, winkelen, etc. Vanavond wordt waarschijnlijk het laatste verjaardagsfeestje, dan heb ik het lang genoeg uitgemolken, haha.
Maar het was wel ontzettend genieten!! Goed begin van een nieuw levensjaar.

Terug naar vorige week; Maandag 13 februari ben ik met de bus naar Wellington gereisd, waar ik twee dagen ben geweest. Wellington is de hoofdstad van NZ, maar bovenal een stad, zoals een stad is. Dus na twee dagen heb je dat wel gezien. Het Te Papa museum is een must see, dus dat stond op de planning voor 14 feb en ik was een yoga school tegengekomen. Yoga in de buitenlucht was een van de opdrachten die ik had meegekregen, maar dat deden ze alleen op zaterdag. Dus ben ik hot yoga gaan doen. Ik had nog nooit zoiets gedaan, maar ik kon hartstikke goed meekomen! Het was bloedheet en je komt er volledig doordrenkt van het zweet vandaan, maar ik vond het heel geslaagd! 's Avonds een Valentijnsdag diner met Lisa en Hannah, om tevens Lisa's halfjaarlijkse verjaardag te vieren. Zij is jarig op 14 augustus en ooit heeft ze haar vrienden en familie zo ver gekregen om ook op 14 februari haar halve verjaardag te vieren. En waarom zou je een reden voor iets gezelligs teniet doen? Hannah en ik waren daar ook wel voor in! Na het eten naar de Ierse pub, waar het altijd gezellig is en de volgende ochtend weer braaf om 08.00 met de boot naar het Zuider Eiland gevaren. Daar hebben we in Nelson overnacht in een super gezellig hostel, waar het tot in de kleine uurtjes gezellig was en toen weer door naar Greymouth. 's Middags een brewery tour gedaan en de volgende dag naar Franz Josef, waar ik een gletsjer heb bewandeld. Dat was ook super gaaf. Lichamelijk gezien, was het niet zo uitdagend als de Tongariro crossing in het Noordereiland. Maar het was wel prachtig en een geweldige ervaring.
Bijna iedereen die ik hier spreek, is van mening dan NZ veel geweldiger is dan Oz, ook de jongens van 22 jaar. Dus daar ben ik niet de enige in en het ligt niet aan mijn leeftijd. Wel heb ik besloten na NZ toch terug te gaan naar Oz en niet naar een ander land. Ik wil toch nog meer zien van Australië voordat ik een definitief oordeel vel.

Even een update over de opdrachten:
Hannelies: ik heb de kaarsjes aagestoken. Ga mijn best doen om het nog een keer te doen.
Sanne: het is me nog niet gelukt om dronken te worden, ook al drink ik nog zoveel en zoveel verschillende dingen door elkaar.. We hebben sterk het vermoeden dat de drank sterker verdund wordt dan in Nederland :-(
San, karaoke is nog niet gelukt, maar heb wel vast geoefend met singstar!
Mel, de yoga is Hot yoga geworden, wat super tof was! Dat ga ik zeker nog een keer proberen.
Wilfried, de foto is nog niet gelukt, maar daar ga ik in Oz weer aan werken.
Jeanette, ik heb wel een foto volgens jouw verzoek!
Nen, ik heb een recept van typisch NZ pavlova! Ik blijft verder zoeken.
Zita en Willemijn, met het dagboek en de foto's gaat het af en aan, maar ik doe mijn best.
Tante Toos, de wimpel is nog helemaal niet in de maak .. ik heb nog geen enkel moment gehad dat ik daar even voor kon gaan zitten, sorry!

Oma bedankt voor de groetjes en de felicitaties. Ik zal kijken of ik binnenkort een keertje kan bellen!
Dikke kus

Bedankt voor alle felicitaties!! Zelfs toen het voor jullie nog niet eens mijn verjaardag was :-)

Nieuwe foto's staan op FB
Knuffels

• 22 Februari 2012 - 08:27

Eva Meester:

Geniet nog even van de laatste uurtjes van je Bday!
    Gefeliciteerd en keep up de good enjoying spririt :-)

• 22 Februari 2012 - 10:09

Tante Liesbeth:

Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
    groetjes en een verjaardagskus van ons

• 23 Februari 2012 - 14:32

Sandra`:

Hahaha ik verwcht wel dat je karaoke nog gaat ondernemen ;)!

Ben je maarten uit Schellinkhout tegen gekomen? Vriendje van Annemieke?

Groetjes

• 28 Februari 2012 - 23:58

Thamar:

Super! Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt daar! Geniet nog van je tijd in NZ en daarna lekker surfen @ the goldcoast? Liefs